Cada vegada més estudiants universitaris espanyols trien estudiar en una ciutat diferent a la seva

Cada vegada més estudiants universitaris espanyols trien estudiar en una ciutat diferent a la seva

Un estudiant universitari ha de fer tot el possible per la seva formació. Ampliar el seu coneixement, en àrees generals o en àmbits més concrets, ha de ser el seu principal objectiu ja que aquest coneixement li ajudarà al seu propi desenvolupament, a construir-se un futur sòlid i a guanyar-se la vida.

Els bons estudiants tenen clar aquest objectiu i cada vegada són més els alumnes de les universitats espanyoles que deixen la seva ciutat i es van a una altra, ja sigui al mateix país o en una destinació internacional.

estudiantes-sarria

Són varis els motius que porten a un estudiant a abandonar la seva ciutat durant un temps i buscar nous llocs en els quals ampliar la seva formació i continuar amb els seus estudis universitaris.

“Els arguments a favor del trasllat van des de tenir més independència a conèixer una altra ciutat, altres persones i una altra forma de vida, a més de viure amb altres estudiants i preparar la seva emancipació definitiva.”

Pot ser que l’estudiant sigui inquiet i tingui afany per aprendre, descobrir altres cultures, altres formes de pensar, viure de forma més independent i autònoma… Aquests estudiants són els que aprofiten el seu temps d’estudis, saben què volen i saben que poden millorar la seva formació a una altra ciutat.

Un altre motiu pel qual un estudiant pot canviar de ciutat és per la falta d’oferta en la seva localitat. És impossible que totes les ciutats tinguin una àmplia oferta d’estudis de qualsevol branca que satisfaci a tots els seus habitants. Per això, segons el que es vol estudiar cal desplaçar-se a una altra localitat que sí ofereix aquests estudis.

També és important el fet de compartir la riquesa cultural de trobar-se en una gran ciutat estudiant. Aquestes ciutats solen ser centre de reunió d’estudiants de molts llocs del món, i compartir experiència amb ells és vital per a una estada enriquidora al 100%.

Com compartir-ho pot començar des del mateix lloc de residència. Comptar amb una residència d’estudiants on hi hagi tradició multicultural és un bon primer pas. Una residència amb habitacions dobles per a estudiants et pot permetre conèixer noves amistats que perdurin.

En qualsevol cas, anar a una altra ciutat a estudiar és sempre una experiència molt enriquidora per a qualsevol persona i per això és una bona opció per complementar i ampliar els nostres estudis. Si a més hem trobat una bona residència d’estudiants a Barcelona, Madrid o Londres, segur que el curs s’aprofita molt més a tots els nivells.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.